AKTUÁLIS


Királyi koccintás

Öt éve, 2013-ban kezdték el gondozni a Windsor Garden Parkban azt a szőlőt, amelyből néhány hónapja az első királyi habzóbor készült. Egyetlen üveg 35 fontba kerül, de az első palackozást már elkapkodták. Erzsébet királynő 2017-ben beszáll a borbizniszbe.
Írta: Borigo


Őfelsége habzóbora gazdag és izgalmas, pont alkalmas ahhoz, hogy egy előkelő köszöntőt mondjunk a koccintás előtt. Az idei évben 3000 palackot bocsátott ki a Windsor Garden birtokhoz tartozó királyi borászat, melyet természetesen azonnal elkapkodtak. A legelőkelőbb bortermelő csatlakozása a piachoz egy régóta érlelődő trendet jelez: a francia champagne és az olasz prosecco után az angolok is beszállnának a koccanó poharak versenyébe.




Bár a címke szerint 2025-ig érdemes elfogyasztani, gyanítható, hogy az első palackokat senki nem fogja egy magányos szilveszteren felpattintani: mivel ilyen kis szériában készült, az értéke rohamosan növekedhet és valószínűleg lelkes alattvalók helyett inkább gyűjtők polcain pihen már most is. A második palackozás ősszel érkezik és a királyi udvar szerint szélesebb közönség is hozzáférhet majd. Addig pedig a habzóbor valódi jellegét rejtély övezi: a kis széria miatt olyan kevesen kóstolták, hogy csak egyetlen dolog biztos: a Windsor címke jól áll a palacknak.

Forrás: Daily Mail UK


« Vissza az előző oldalra

BORIGO ONLINE - Minden jog fenntartva 2021
AKTUÁLIS


Királyi koccintás

Öt éve, 2013-ban kezdték el gondozni a Windsor Garden Parkban azt a szőlőt, amelyből néhány hónapja az első királyi habzóbor készült. Egyetlen üveg 35 fontba kerül, de az első palackozást már elkapkodták. Erzsébet királynő 2017-ben beszáll a borbizniszbe.
Írta: Borigo


Őfelsége habzóbora gazdag és izgalmas, pont alkalmas ahhoz, hogy egy előkelő köszöntőt mondjunk a koccintás előtt. Az idei évben 3000 palackot bocsátott ki a Windsor Garden birtokhoz tartozó királyi borászat, melyet természetesen azonnal elkapkodtak. A legelőkelőbb bortermelő csatlakozása a piachoz egy régóta érlelődő trendet jelez: a francia champagne és az olasz prosecco után az angolok is beszállnának a koccanó poharak versenyébe.




Bár a címke szerint 2025-ig érdemes elfogyasztani, gyanítható, hogy az első palackokat senki nem fogja egy magányos szilveszteren felpattintani: mivel ilyen kis szériában készült, az értéke rohamosan növekedhet és valószínűleg lelkes alattvalók helyett inkább gyűjtők polcain pihen már most is. A második palackozás ősszel érkezik és a királyi udvar szerint szélesebb közönség is hozzáférhet majd. Addig pedig a habzóbor valódi jellegét rejtély övezi: a kis széria miatt olyan kevesen kóstolták, hogy csak egyetlen dolog biztos: a Windsor címke jól áll a palacknak.

Forrás: Daily Mail UK


« Vissza az előző oldalra